Aktuelno

 

Uvrede koje je opskurna ličnost naše nekulture i posrnule estrade, takozvani Aca Lukas, uputio novinarki TV N1 Žaklini Tatalović u emisiji Hit tvit na TV Pink, deo su arsenala uvreda, omalovažavanja, a zapravo zastrašivanja onih koji imaju kritičko mišljenje prema sadašnjoj vlasti i svim njihovim pajacima, marionetama i glasnogovornicima.

Kada pojedinac bez kulture i obrazovanja nepristojno i vulgarno vređa nekoga to može da bude usamljen primer kakvih, nažalost, ima mnogo, ali bez širih posledica. Ali kada neko takav dobije mogućnost da na veoma gledanoj televiziji, sa očiglednim predumišljajem vređa novinarku – onda je to starteški čin moćnika. Oni su rešili da takve uvrede i omalovažavanja njihov čovek, na njihovoj televiziji, sa njihovim sagovornicima, lansira u javnost promovišući govor koji treba da svima koji drugačije misle stavi do znanja da se to i njima može dogoditi, da je drugačije mišljenje zabranjeno i da se neće tolerisati.

Stranka Zajedno za Srbiju i Građanski demokratski forum ukazuju da se ovakvim pojavama mora pružiti građanski, demokratski, civilizovan otpor i svakome ko je žrtva sličnih napada pružiti podrška i izraziti solidarnost. Ne smemo dopustiti da nas tiranija ućutka primitivizmom i zastrašivanjem.

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |