ZZS Šabac

Za još jedno ne poverovati je uvođenje nove mere ministarstva poljoprivrede koja hoće da do kraja uništi ono što već godinama rade. Da li je moguće da nema kraja u njihovom neznanju i bahatosti!? Od kada se to bavljenje poljoprivredom može svrstati u profesionalno ili neprofesionalno!? Zar se proizvodnja hrane tako može shvatiti? Profesija je nešto za šta se neko od nas školovao, a poljoprivreda je ipak izbor i odluka kako će ko od nas da živi. Da je tako reći će svaki pravi seljak koji će u svoju štalu i obor ući da nahrani stoku pre nego što on jede, čak možda i pre nego što se umije. Nahraniće stoku pre nego što ode na posao, pre nego što poljubi svoje dete koje se budi za školu .Pa zar to nije i krajnje profesionalno. Poštujemo školovane poljoprivrednike, ali koliko je njih ostalo da se bavi poljoprivredom i ko je istu tu poljoprivredu izneo na svojim leđima!? Pa zar je sada normalno i pošteno da im kažemo vi niste profesionalci vi to radite iz hobija a ne iz puke potrebe za preživljavanjem!?

Koliko građana Srbije je prinuđeno da radi i to za platu od 35.000,00 (minimalac), a da pre ili posle posla uđe u svoje njive ili štale da bi zaradili još koji dinar i othranili porodice, školovali decu, otplatili kredite…

A zašto? Zato što u zemlji gde vlada blagostanje od plate od 35.000,00 ne može da se živi, pa ni od dve plate. A da li u Srbiji može da se živi od proizvodnje mleka, mesa, voća, povrća? Ne može naravno.

Može od kriminala, uzgajanja marihuane, kršenja zakona….ali to ne radi pošten seljak oni ipak biraju da rade časno pa makar i dva posla.

Pa ministre zar mislite da mi biramo da radimo dva, tri posla ili nas vi svojom politikom,neznanjem i nebrigom terate na to? Od onih seljaka koji su othranili sve nas Vi pravite hobiste.

Da li je to titula ili šta već?

Svaki poljoprivrednik koji proizvodi hranu na svojim njivama i u štalama je profesionalac i to najpošteniji profesionalac. Nije on dobio doktorat, iako ga je zaslužio, pa da mu ga sada možete oduzeti! Nije on posadio jagodu, malinu, paradajz u saksiju pa to jede na svojoj terasi dok odmara.Nije pripeo kravu u parku pa kome god treba mleka siđe iz svog stana i pomuze istu.

Oduvek su nas učili da je posao nešto što donosi dobit da prehraniš svoju porodicu, a hobi je razonoda i uživanje. Zar mislite ministre da je uživanje peći se na suncu na 40 stepeni i gledati u nebo, a moliti se da padne kiša jer sve izgore, a da pritom ne padne grad jer znamo da naša država nije obezbedila protivgradne rakete, i da taj grad može naš trud uništiti za par minuta. Zar mislite da je hobi ako seljak zna da mora nahraniti svoje krave, a zna da je svakim danom u minusu jer je cena mleka 35,00!?

Pa ministre skup nam je to hobi!

Možda će te reći pa ko nas  tera da se bavimo poljoprivredom.

Terate nas Vi.

Terate nas jer ne možemo da živimo od plate pa moramo da imamo dodatni posao da bi preživeli u zemlji  gde je ekonomija tigar i jede svoje građane.

Terate nas jer znamo da sve što proizvedemo sami je zdravije i bolje nego što kupimo, a vi ste uvezli.

Terate nas jer za razliku od vas mi volimo svoju zemlju, pa našom proizvodnjom direktno utičemo na BDP i pomažemo svoju zemlju, a ne strance.

Terate nas jer smo svesni i savesni pa vidimo šta su vama krajnje namere, a to je da uništite selo,oterate ljude sa svoje zemlje, i tu istu prodate za kojekakve rudnike koji će nas potrovati.

Uverili smo se do sada da biti ministar ne mora da znači ni da ste profesionalni ni stručni, ali hajde se Vi bavite bilo kojim vidom poljoprivredne proizvodnje pa ćete videti koliko Vam treba znanja,rada i odricanja. Ako država nema para da isplati sve zaostale subvencije izađite i javno to recite, dosta nam je Vaših malverzacija. Sitno je to za šta se vi hvatate da neko uzima pare za njive koje ne obrađuje pa Vas ovom prilikom pitamo da li ste rešili sve afere oko podsticaja za mlade i mnogo drugih.

E neće moći ministre. Možda nismo svi profesionalci u poljoprivredi, ali smo profesionalci da nanjušimo Vaše podle namere.

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |