Aktuelno
Foto: Screenshot / Nova.rs

Stranka Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma AKCIJA najoštrije osuđuju današnje privođenje aktivistkinja Aide Ćorović i Jelene Jaćimović i iskazuju im punu podršku i solidarnost.

Privođenjem aktivistkinja, koje su jajima gađale mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, i to baš 9. novembra na Međunarodni dan borbe protiv fašizma, državni organi i aktuelna vlast pokazali su svo svoje licemerje i spremnost da na silu „brane“ svoje nacionalističke ideale.

Dok se protiv dokazanih kriminalaca i onih koji su kršili zakone ne pokreću nikakvi postupci, a neki se nalaze na visokim državnim pozicijama, prema građanima se upotrebljava fizička sila od strane osoba za koje se "pretpostavlja da su policajci u civilu", što je jasan dokaz da je vladavina prava u ovoj državi dotakla najniže dno.

Takođe, ovakav čin sile i privođenja aktivistkinja je dokaz da je izjava ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, da je „Beograd grad antifašista i pobednika i niko to svojom zlobom neće promeniti“  krajnje licemerna!

ZZS i OGP AKCIJA iskazuju nultu toleranciju prema nasilju i zahtevaju da se u državi poštuju prava svih građana!

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |