Aktuelno

Nebojša Zelenović, lider stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene građanske platforme AKCIJA, gostujući u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S, najavio je da će krajem novembra biti održan drugi Regionalni forum mreže zelenih zapadnog Balkana i da će sve učesnike odvesti u Gornje Nedeljice da se na licu mesta uvere u kakvim su problemima građani zbog planiranog rudnika Rio Tinta.

On je dodao i to da se vlast uplašila intenracionalizacije problema Rio Tinto i posete evropske poslanice Viole fon Kramon Loznici i Gornjim Nedeljicama.

„Mi smo uspeli da dovedemo evropsku poslanicu iz stranke Zelenih u Gornje Nedeljice u dogovoru sa ekološkim aktivistima i Aleksandrom Jovanovićem Ćutom koji su insistirali da dođe neko iz Evrope i vidi to zlo koje se nama spema“, kazao je Zelnović.

Zelenović se osvrnuo i na grupu pripadnika Srpske napredne stranke koji su sačekali Fon Kramon u Loznici i Gornjim Nedeljicama, gde su pokušali da naprave incident.

„Da dođe u Gornju Nedeljicu gomila huligana i da vređa evropsku poslanicu iz stranke Zelenih, koja će za mesec dana da napravi novu nemačku vladu – to ne može da naredi niko drugi nego direktno predsednik“, naglasio je Zelenović.

Lider ZZS je istakao da Fon Kramon nije samo izvestilac za KiM, već na neki način za čitavu Srbiju, te mora biti upoznata sa svim stvarima koje se dešavaju.

„Ona je bila upoznata i sa time da veliki broj Lozničana skuplja potpise i pokreće inicijativu da se kroz institucije promeni Prostorni plan. Njih 5.400 je to potpisalo i stalo imenom i prezimenom iza toga i ja im zaista čestitam“, rekao je Zelenović.

On je dodao da građani Loznice veruju da zakonitim putem mogu da se izbore.

„Zamislite obične ljude, građane, koji poštujući institucije žele da odbrane sebe, od onih koji bi trebalo da štite institucije i sprovođenje zakona“, kazao je Zelenović.

Zelenović je podsetio da se ispod Jadra i Mačve nalazi jezero pijaće vode visokog kvaliteta.

„Vi gubite jedan resusrs koji može da donese milijarde evra. Umesto projekta Jadar, hajde da snabdemo celu Vojvodinu pijaćom vodom“, istakao je Zelenović.

Lider ZZS je dodao da su sada u EP upoznati sa problemom rudnika Rio Tinto, pogotovo članovi Zelene porodice.

„Mi smo imali prvi sastanak Mreže zelenih zapadnog Balkana. Ono što mogu da kažem mi ćemo krajem novembra imati drugi sastanak i ja ću ih sve dovesti u Nedeljice. Svi ćemo ići da damo podršku ljudima koji se tamo bore. Tamo će videti ljude koji se bore, hrabre ljude, njih 5.400 samo iz Loznice koji brane svoju zemlju i svoju budućnost“, poručio je Zelenović

On je naglasio da nikada nije kasno da se projekat Rio Tinta zaustavi.

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |