Aktuelno

Godinu dana je prošlo od kako je SNS uzurpirao vlast u Šapcu, gradu koji je nekada bio primer razvoja i pristojnog života. Danas je to grad stagnacije na svim poljima.

To što Zajedno za Srbiju nije u lokalnom parlamentu, ne znači da je izborni proces gotov. On još uvek traje i još uvek se čeka da Ustavni sud presudi po podnetim žalbama.

Dok se to ne desi mi ćemo braniti interese građana Šapca, kao što smo to radili u prethodnih godinu dana.

„Borićemo se da se ne poklanja zemlja Kinezima, borićemo se da se ne uzore kvantaška pijaca, srpečićemo svako nepočinstvo i nastavljamo našu borbu“, poručuje Nebojša Zelenović, lider stranke Zajedno za Srbiju.

Savsku aveniju više niko i ne pominje.

„Mi smo u budžetu planirali milion evra svake godine za izgradnju velikog parka pored reke, za izgradnju kanala, velikog jezera na kome ljudi mogu da se kupaju, a najvažniju odbranu od poplava. Od toga nema ništa, taj projekat je stao“, naglašava Zelenović.

Svako naselje u Šapcu bi trebalo da izgleda kao Benska bara, uređeno, pristojno za decu, za odrasle, bezbedno da može da se šeta, da može da se vozi bicikl, da može da se uživa u svom naselju.

Umesto toga građani koji žive na Trkalištu su dobili samo preslvačenje asfalta.

„Postoji nagrađivan projekat, koji je trebalo da potpuno promeni i unapredi kvalitet života na Trkalištu, da obezbedi više sadržaja za decu, da se upristoje i urede staze i zelene površine. Međutim to se nije uradilo, evo prošlo je godinu dana“, ističe Zelenović.

Dom vojske je nestao iz budžeta Grada Šapca, godinu dana ga niko ne pominje. Niko ne zna šta se desilo sa mestom koji bi trebalo da bude centar okupljanja svih mladih, svih onih koji hoće da stvaraju, koji hoće da rade, koji hoće da programiraju.

„Hajde da se borimo zajedno za Dom vojske. Hajde da se borimo zajedno za dobre stvar. Više niko ne pominje velike ideje, nema velikih projekata. A ovaj grad zaslužuje velike stvari“, poručuje lider ZZS Nebojša Zelenović.

         Šabac, 20. oktobar 2021. godine

Informativna služba ZZS

© 2013-2023 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |