Aktuelno

Lider stranke Zajedno za Srbiju i Otvorene građanske platforme AKCIJA Nebojša Zelenović izjavio je da se mediji bavi time kako je opozicija razjedinjena – a nije.

„Činjenica je da u najvećem broju zahteva ili ideja imamo saglasnost. Suština je da mi mislimo da je ključna stvar nenapadanje i da je jako važno da se razumemo oko toga da moramo zajedno da čuvamo biračka mesta i kutije, jer je činjenica da je to tačka na kojoj se kradu izbori“, izjavio je Zelenović gostujući na televiziji „Euronews Srbija“.

On je dodao da je bitno razgovarati o tome da se programske kolone formiraju i da je suština dati priliku građanima da glasaju ZA .

„Nama je ideja da se napravi jedna zeleno-leva građanska kologna u kojoj postoje ljudi koji imaju jasno definisanu politiku. Mi smo na toj politici radili i ona se zove „Zeleni dogovor za Srbiju“ i nudi vrlo konkretna rešenja - kako za Beograd, tako i za celu Srbiju“, rekao je Zelenović.

Građani, naveo je Nebojša Zelenović, čekaju DOGOVOR, a ne jednu listu.

Tako će se, smatra predsednik ZZS, veći broj građana zainteresovati za izbore, jer oni jasno znaju šta je to što žele, a šta je to što ne žele.

„Građani žele da čuju i vide plan, a mi ga imamo i zove se Put do pobede“, istkao je Zelenović.

Predsednik ZZS je ponovio da su nenapadanje i saradnja, pogotovo na lokalu, i čuvanje izbornih kutija, ključni.

„Takođe smatram da ćemo izlaskom u jasno definisanim programskim kolonama videti tačno kakvu politiku građani žele, a pošteno je reći da onaj ko ima najviše glasova predloži gradonačelnika ili premijera, a da ga ostali podrže“, kaže Nebojša Zelenović.

On je istakao da se izborni uslovi se nisu promenili u odnosu na prethodne, a da je u nekim segmentima možda čak i gore.

„Uslovi jesu loši, ali mi se borimo svakog dana“, naglasio je predsednik ZZS Nebojša Zelenović.

Borba za izborne uslove je ista kao i borba za čist vazduh, vodu ili vladavinu prava. To je naša zajednička borba za normalnost u Srbiji.

© 2013-2024 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |