Петровић за Курир: Повампирени шешељизам више не пролази у Србији
ЗЗС у медијима
Facebook
Twitter

Петровић за Курир: Повампирени шешељизам више не пролази у Србији

Душан Петровић, лидер Заједно за Србију, каже у разговору за Курир да ће та странка данас изабрати председника, потпредседнике, главни одбор, статутарну комисију и надзорни одбор. Он ће, како каже, предложити странци економски развојни програм у шест тачака „Запослимо Србију“.

- Тај програм подразумева промену аграрне политике и повећање аграрног буџета, започињање пројекта наводњавања милион хектара пољопривредног земљишта, улазак у пројекат масовне производње биомасе... Ту су и покретање грађевинарства кроз почетак процеса изоловања више од 1,5 милиона стамбених објеката, спровођење стратегије рударства и унапређење панчевачке рафинерије кроз нови инвестициони циклус који треба да створи најмодернију рафинерију у овом делу Европе. Очекујем подршку и за програм истинске самоуправе и регионализације, јер треба да омогући милионима људи да у својим селима и градским квартовима доносе одлуке од јавног значаја.

Да ли је више колона у којима су представници опозиције посетили гроб Зорана Ђинђића доказ да у Србији не постоји озбиљна алтернатива владајућим странкама?

- Више колона јесте доказ да Србија није напустила политички правац који је уцртао Ђинђић. Колоне су небитне. ЗЗС предлаже проевропској опозицији тачке у вези са којима можемо да дефинишемо заједничку политику, која с једне стране треба да понуди јасан план економског развоја, а с друге да заустави процес таблоидизације целокупног политичког живота који руинира Србију.

Како коментаришете Шешељеве изјаве у вези са Зораном Ђинђићем?

- Као повампирени шешељизам. У Србији је проевропска политика Зорана Ђинђића тријумфовала над политиком зарђалог есцајга и глоговог коца.

Какав је ваш однос са Борисом Тадићем данас?

- Лично - пријатељски, као и увек. А наше странке сарађују у оквиру заједничког посланичког клуба.

Извор: Курир

Почетна

Вести

О нама

Организација

Мултимедија

Контакт