Петровић за Блиц: Блер је добра идеја Владе Србије
ЗЗС у медијима
Facebook
Twitter

Петровић за Блиц: Блер је добра идеја Владе Србије

Прозападна опозиција у Србији треба да пронађе тачке за заједничку политику и да успостави акционо јединство, каже лидер Заједно за Србију Душан Петровић.

На сутрашњем скупу његова странка ће бирати руководство, а Петровић за „Блиц“ наводи да очекује да Скупштина подржи политику истинске самоуправе и регионализма и економски програм развоја Србије у шест тачака, који предлаже.

Шта је окосница тог програма?

- Да запослимо Србију. Промена пољопривредне политике и повећање аграрног буџета, улазак у пројекат наводњавања милион хектара пољопривредног земљишта, пројекат масовне производње био-масе, покретање грађевинарства кроз пројекат изоловања 1,5 милиона кућа и станова, спровођење стратегије рударства и унапређење и модернизација панчевачке рафинерије. Темељ истинске самоуправе је план за стварање прилике да грађани у селима и градским квартовима могу, непосредно, да одлучују о јавним пословима, а за почетак о томе на шта ће се трошити порез на имовину.

Како вам се чини то што је Влада Србије ангажовала Тонија Блера?

- Мислим да је то добра идеја. Видећемо да ли Влада има снаге да је реализује.

На кога сте мислили када сте позвали на окупљање прозападне опозиције и постоји ли неки услов за то?

- Мислим на целокупну парламентарну опозицију и онај део опозиције ван Скупштине, који има циљ да земља што пре уђе у ЕУ. Што пре направимо акционо јединство, толико брзо ћемо се изборити са таблоидизацијом јавног живота, која руинира Србију.

Шта мислите о влади у сенци коју је иницирала ДС?

- То би такође могла да буде добра ствар. Очекујем да брзо видимо јасан план државне и економске политике. Онда ћемо моћи да пронађемо заједничке тачке политике, која ће бити алтернатива политици Владе Србије.

Извор: Блиц

Почетна

Вести

О нама

Организација

Мултимедија

Контакт