Душан Петровић у емисији "Један на један" РТВ
ЗЗС у медијима
Facebook
Twitter

Душан Петровић у емисији "Један на један" РТВ

Душан Петровић, лидер Заједно за Србију која чини коалицију са Новом демократском странком и Лигом социјалдемократа Војводине, истакао у гостовању у емисији “Један на један” Ратио-телевизије Војводине је да дели мишљење лидера овог политичког блока Бориса Тадића да никада неће ући у владу у којој је Социјалистичка партија Србије.

"Нећемо са СПС. Са њима смо имали тешку историји и та партија носи тешко наслеђе", истакао је Петровић вечерас у емисији "Један на један" РТВ , а на питање како ће поступити уколико од СНС добију позив да чине владу уколико исти позив добије СПС, одговорио је да је то је "хипотетичко питање", те да је најважније" да је црвена линија немогућност евроинтеграција".

Упитан како како коментарише изјаву лидера СНС Александра Вучића да онај ко не гласа за напредњаке гласа за тајкуне, Петровић каже да га такве изјаве не интересују и да је важно само оно шта он и његови коалициони партнери имају да поруче грађанима.

"Најважније је то да ми грађанима нудимо јасан економски програм развоја Србије. Говорим људима шта мислим да треба да се ради. Не бавим се тиме ко ће са ким у владу. За нас је прихватљив свако ко сматра да је будућност Србије у Европској унији и са њим можемо да разговарамо да ли имамо сагласје с оним што чини наш програм", рекао је Петровић.

Коментаришући паљење просторија Демократске странке у Ужицу и лупање паноа испред седишта ДС у Београду, те изјаву лидера демократа Драгана Ђиласа да је реч о атмосфери линча, Петровић је нагласио да су то страшне ствари и да се томе мора стати на пут.

"Неопходно је да одговорни и људи на власти ураде све што како бисе ово расветлило и да кривац буде кажњен. То је важно како бисмо изажли из ове лоше атмосфере. Недопустиво је да се спроводи насиље које у претходници има тешке и нетачне речи. Овакве ствари не воде Србију у добром правцу", истакао је Петровић.

Он је додао да речник Бориса Тадића када говорио о својој дојучерашњој странци као таблоидној и макијавелистичкој, може да окарактерише као примеран.

"Основни проблем ДС је тај што није успела да дефинише јасну националну полиитику. Ми имамо јасан план за развој Србије и Тадић ни у једном тренутку није прешао линију доброг укуса. Он само одговора на нетачне изјаве које долазе на његов рачун", рекао је Петровић.

Он је нагласио да је тачно да Тадић није Вучићев пион, као и да ни он није џокер лидера напредњака.

"Немам дилему о томе да смо били опозиција овој влади Србије и да је она пала управо зог тога што није имала јасан економски план. А питање ко нам је већи противник у овој изброној кампањи ДС или СНС, је немогуће. Највећи противник нам је онај који спречава евроинтеграције. Ми се грађанима Србије не обраћамо тако што ћемо некога другога да облатимо", каже Петровић.

Он истиче да је неопходно променити Устав јер овакав какав је "не даје никакве темељне претпоставке за снажан развој".

"То је нужно и неопходно и било би добро да имамо политичко сагласје око тога. Ипак, не могу да кажем да сам 2006. погрешио када сам гласао за овај Устав јер је претходни био много гори. Аутономија Војводине је достигнуће које нико паметан не сме да доведе у питање. Али ћемо дебатовати о томе како цела Србија треба да буде уређена новим уставом – додао је Петровић.

Борис Тадић је недавно рекао да он са својих неколико посланика у војвођанском парламенту нема намеру да урушава легално изабрану власт у Војводини, а Петровић додаје да "ако буде стабилне већине у покрајини, онда нема разлога да буде превремених избора". Петровић је истакао да нема сазнања о томе да је неко из његове коалиције разговарао о подели функција са СНС-ом уколико буду чинили власт.

"Свакако сам сигуран да у том случају Борис Тадић, као бивши председник државе не би преузео било какво министарско место, па ни оно спољних послова" закључио је Петровић.

Снимак гостовања председника ЗЗС Душана Петровића у емисији "Један на један" можете погледати ОВДЕ.

Почетна

Вести

О нама

Организација

Мултимедија

Контакт