Савез за Србију
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је током посете Кикинди у оквиру кампање за бојкот избора да власт 230.000 људи које је запослила на одређено време у државним службама држи као таоце и третира као модерно робље.

"Како можемо имати било какве изборе када 230.000 породица живе као понижени и уцењени поданици режима, са нескривеним страхом за егзистенцију? Ти људи сваких 6 месеци ишчекују пресуду партијских комесара Српске напредне странке да ли ће им уговори о раду бити продужени на још 6 месеци. Од партијске оцене редовности њиховог присуства на Вучићевим митинзима, од броја капиларних гласова које су прикупили и од броја написаних наручених коментара на друштвеним мрежма у част вође дословно зависи њихова егзистенција. И под таквим условима ми треба да имамо изборе? Зато бојкот." – рекао је Зеленовић.

"Моја порука тим људима је да слобода нема цену. Када Вучић оде са власти, моћи ћете да слободно мислите поново. Да гласате за кога ви хоћете. Нећете морати да пишете наручене коментаре, нити да идете на било чије митинге и скупове подршке ако то не желите. То није достојно слободних људи у 21. веку!" - истиче Зеленовић.

"Запрепашћују снимци, који се свакодневно појављују на друштвеним мрежама и у ретким слободним медијима, о положају запослених у потпуно политизованом јавном сектору. Под претњом отказима и распоређивањем на слабије плаћена радна места, људи се масовно приморавају да живе у модерним логорима на точковима и скуповима ограђеним невидљивом, али свеприсутном, бодљикавом жицом.

Замислите како се осећају људи које против њихове воље угурају у аутобус плаћен државним новцем и возе их по политичким скуповима по Србији, желели они то или не? Замислите како се осећају људи када их избаце у близини трга на коме Вучић држи скуп, све време их држе на оку да случајно не побегну, и још на том скупу морају да кличу пароле које су им наложили да кличу? И онда, ако испуне задатак – добију сендвич. У супротном – следи им отказ или смањење плате и професионално деградирање. То нико није заслужио. То нико никада својим грађанима није радио." – закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић у разговору са грађанима Кикинде.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |