Савез за Србију
0
0
0
s2smodern

У кампањи бојкота, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је током обиласка села Дубље у општини Богатић да власт грађане и цело јавно мњење држи у стању хипнозе, јер су ускраћени за основне информације о реалном стању у земљи, као да живимо у средњем веку.

"Александар Вучић се на телевизијама са националном фреквенцијом за месец дана појавио 793 пута. То је 26,4 пута дневно. У том истом периоду нико од лидера опозиције се није појавио у овим медијима ни један једини пут." – нагласио је Зеленовић.

"Медијска тортура почиње у јутарњим програмима у којима учествују квази-новинари, плаћени аналитичари и функционери владајуће странке који говоре језиком мржње и нетолеранције. Око поднева се појављује Вучић на неком догађају или ванредној конференцији за новинаре, и у својству председника државе изговара најтеже увреде и неистине не само на рачун опозиције, већ се агресивно обрачунава и са новинарима који му поставе неугодно питање, или се обруши на неку јавну личност која се осмели да на друштвеним мрежама изнесе било какав критички став. Након тога до поноћи следи бескрајно понављање и репризирање његовог наступа на свим националним телевизијама и у свим дневницима. Уз то, на сваких неколико дана у ударним терминима грађани имају прилике да прате његове есклузивне интервјуе уживо. И тако сваки дан – и за Нову годину, и на Ускрс, и када побеђују кошаркаши или одбојкашице." – рекао је Зеленовић.

Зеленовић наглашава да није пресудно да ли ће опозиција по времену парирати Вучићу, већ да је суштина у томе да грађани имају право да чују другачије мишљење. „На медијима су забрањене све јавне личности које нису по вољи режима. Грађани годинама не могу да чују и виде академике попут Љубе Симовића или Матије Бећковића; економисте попут Милојка Арсића, Миодрага Зеца, Данице Поповић; глумце попут Николе Која или Николе Ђуричка; новинаре као што су Слоба Георгиев или Оља Бећковић; људе из културе као што су Горан Марковић или Тика Станић; стручњаке за своје области као што су судија Миодраг Мајић или генетичар Миодраг Стојковић, чак ни спортске тренере Дуду Ивковића или Душка Вујошевића. Сви су забрањени, баш сви који смеју да изнесу било какву критику или сумњу."

"Када људи престану да буду шиканирани због свог мишљења, кад их не буду уцењивали, када Србија буде могла да чује оне који другачије мисле, онда ћемо говорити о изборима. До тада избора у Србији нема, па самим тим у нечему што не постоји не можемо ни да учествујемо. Наша обавеза је да се изборимо за право да се чује другачије мишљење. До тада, обићи ћемо сваки град, свако село и засеок, и у директном разговору са слободним људима борићемо се за слободне и поштене изборе." – закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић у селу Дубље у општини Богатић.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |