Савез за Србију
0
0
0
s2smodern

Данас је у Медија центру Дома културе Пирот потписан споразум којим је и у Пироту формиран опозициони блок – Савез за Србију. Споразум су потписали представници Демократске странке, Народне странке, Српског покрета Двери, Заједно са Србију и Пиротске нове снаге.

Димитрије Видановић, који ће председавати овим покретом у Пироту у наредном периоду, каже да Пирот међу првима добија Савез за Србију.

- Окупили смо се око главних принципа који кажу да се залажемо за слободне изборе и слободу медија као предуслов за учешће на изборима под равноправним основама. - рекао је Видановић.

Драгана Пејић Ранђеловић из Српског покрета Двери, члан Председништва ове групације, казала је да ће се СзС борити за промену система у земљи.

-Политичка сцена Пирота од данас више неће бити иста. Окупили смо се да променимо стање у земљи које, сведоци смо сви, почиње да буде трагично. Млади људи из Србије одлазе у великом броју, а инситуције више и не постоје. Устали су професори факултета, студенти, уметници, глумци све са циљем да се промени систем. Борићемо се све док се то не деси и верујем да ћемо у томе успети-казала је Ранђеловићева.

Данијела Савић, из странке Заједно за Србију, казала је да ова странка као једно од основних начела има децентрализацију земље.

-По питању децентрализације није ништа урађено, није децентрализовано апсолутно ништа, већ је све централизовано. Савез за Србију је странка Заједно за Србију препознала као један од механизама да се сви заједно изборимо за оно што се годинама боримо, за нормално, цивилизовано, демократско друштво. - рекла је Савићева.

Извор: Портал Пиротске вести

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |