Савез за Србију
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је током посете Кикинди у оквиру кампање за бојкот избора да власт 230.000 људи које је запослила на одређено време у државним службама држи као таоце и третира као модерно робље.

"Како можемо имати било какве изборе када 230.000 породица живе као понижени и уцењени поданици режима, са нескривеним страхом за егзистенцију? Ти људи сваких 6 месеци ишчекују пресуду партијских комесара Српске напредне странке да ли ће им уговори о раду бити продужени на још 6 месеци. Од партијске оцене редовности њиховог присуства на Вучићевим митинзима, од броја капиларних гласова које су прикупили и од броја написаних наручених коментара на друштвеним мрежма у част вође дословно зависи њихова егзистенција. И под таквим условима ми треба да имамо изборе? Зато бојкот." – рекао је Зеленовић.

"Моја порука тим људима је да слобода нема цену. Када Вучић оде са власти, моћи ћете да слободно мислите поново. Да гласате за кога ви хоћете. Нећете морати да пишете наручене коментаре, нити да идете на било чије митинге и скупове подршке ако то не желите. То није достојно слободних људи у 21. веку!" - истиче Зеленовић.

"Запрепашћују снимци, који се свакодневно појављују на друштвеним мрежама и у ретким слободним медијима, о положају запослених у потпуно политизованом јавном сектору. Под претњом отказима и распоређивањем на слабије плаћена радна места, људи се масовно приморавају да живе у модерним логорима на точковима и скуповима ограђеним невидљивом, али свеприсутном, бодљикавом жицом.

Замислите како се осећају људи које против њихове воље угурају у аутобус плаћен државним новцем и возе их по политичким скуповима по Србији, желели они то или не? Замислите како се осећају људи када их избаце у близини трга на коме Вучић држи скуп, све време их држе на оку да случајно не побегну, и још на том скупу морају да кличу пароле које су им наложили да кличу? И онда, ако испуне задатак – добију сендвич. У супротном – следи им отказ или смањење плате и професионално деградирање. То нико није заслужио. То нико никада својим грађанима није радио." – закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић у разговору са грађанима Кикинде.

0
0
0
s2smodern

У кампањи бојкота, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је током обиласка села Дубље у општини Богатић да власт грађане и цело јавно мњење држи у стању хипнозе, јер су ускраћени за основне информације о реалном стању у земљи, као да живимо у средњем веку.

"Александар Вучић се на телевизијама са националном фреквенцијом за месец дана појавио 793 пута. То је 26,4 пута дневно. У том истом периоду нико од лидера опозиције се није појавио у овим медијима ни један једини пут." – нагласио је Зеленовић.

"Медијска тортура почиње у јутарњим програмима у којима учествују квази-новинари, плаћени аналитичари и функционери владајуће странке који говоре језиком мржње и нетолеранције. Око поднева се појављује Вучић на неком догађају или ванредној конференцији за новинаре, и у својству председника државе изговара најтеже увреде и неистине не само на рачун опозиције, већ се агресивно обрачунава и са новинарима који му поставе неугодно питање, или се обруши на неку јавну личност која се осмели да на друштвеним мрежама изнесе било какав критички став. Након тога до поноћи следи бескрајно понављање и репризирање његовог наступа на свим националним телевизијама и у свим дневницима. Уз то, на сваких неколико дана у ударним терминима грађани имају прилике да прате његове есклузивне интервјуе уживо. И тако сваки дан – и за Нову годину, и на Ускрс, и када побеђују кошаркаши или одбојкашице." – рекао је Зеленовић.

Зеленовић наглашава да није пресудно да ли ће опозиција по времену парирати Вучићу, већ да је суштина у томе да грађани имају право да чују другачије мишљење. „На медијима су забрањене све јавне личности које нису по вољи режима. Грађани годинама не могу да чују и виде академике попут Љубе Симовића или Матије Бећковића; економисте попут Милојка Арсића, Миодрага Зеца, Данице Поповић; глумце попут Николе Која или Николе Ђуричка; новинаре као што су Слоба Георгиев или Оља Бећковић; људе из културе као што су Горан Марковић или Тика Станић; стручњаке за своје области као што су судија Миодраг Мајић или генетичар Миодраг Стојковић, чак ни спортске тренере Дуду Ивковића или Душка Вујошевића. Сви су забрањени, баш сви који смеју да изнесу било какву критику или сумњу."

"Када људи престану да буду шиканирани због свог мишљења, кад их не буду уцењивали, када Србија буде могла да чује оне који другачије мисле, онда ћемо говорити о изборима. До тада избора у Србији нема, па самим тим у нечему што не постоји не можемо ни да учествујемо. Наша обавеза је да се изборимо за право да се чује другачије мишљење. До тада, обићи ћемо сваки град, свако село и засеок, и у директном разговору са слободним људима борићемо се за слободне и поштене изборе." – закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић у селу Дубље у општини Богатић.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас у Богатићу да кампања бојкота већ даје резултате и да је интернационализација доказ да у Србији нема поштених избора.

"Демократска јавност у Србији се пробудила, отпор се шири, и Европски парламент прихватио је чињеницу да је Србија црна тачка Европе у којој нема слободе мишљења и демократије. Зато њихови представници и долазе у Београд. Ми желимо дијалог са Европском унијом али са режимом нема и неће бити никакве нагодбе око услова за поштене изборе и свима је јасно да ће најављени нелегитимни избори за последицу имати нелегитимну власт која неће имати капацитет да решава проблеме." - изјавио је Зеленовић у разговору са грађанима Богатића.

"Сви су свесни да је овакво стање неодрживо, а што дуже буде трајала изборна криза која ће се пре или касније завршити поразом власти на правим и поштеним изборима, последице ће бити теже. И власт и међународна заједница тога би требало да буду свесни."- нагласио је Зеленовић.

"Наша снага је у милион и по људи који су против Вучића и који неће да учествују у његовој изборној фарси. У кампањи бојкота обићи ћемо сваки град, свако село и засеок, а медијска тортура, јефтини трикови и подметања власти не могу спречити ширење отпора." – истакао је Зеленовић.

0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и копредседник Уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић у Владимирцима је поручио данас европским парламентарцима да опозиција и грађани у протесту имају само један захтев: да се политички живот у Србији одвија на исти начин као и у њиховим демократским земљама.

"Наша порука европским парламентарцима је пријатељска, искрена и заснована на темељним европским вредностима. Ми немамо никаквих жеља и захтева изузев да и у Србији постоји слобода. Да ли је много што тражимо да се и у Србији закони поштују, да и у Србији може да се чује другачије мишљење, да и у Србији медији буду слободни и да грађани без претњи и притисака могу да гласају на изборима и да бирају будућност за своје породице? Не тражимо више, али не пристајемо ни на мање од тога." – нагласио је Зеленовић.

"Вучић је за седам година своје ауторитарне власти демонтирао и унизио све институције. Он је и председник Владе, на челу је свих министарстава, он је и градоначелник Београда, и врховни судија и тужилац, и уредник готово свих медија, а последњих дана показује изражену жељу да постане и патријарх. Можда ускоро и ректор универзитета, и председник Српске академије наука и уметности? У таквим околностима не да нема услова за изборе, него је сваком добронамерном јасно да режим гура читаву земљу у кризу која ће ескалирати и имати несагледиве последице. Нелегитимни избори произвешће нелегитимну власт која неће имати демократски капацитет да решава проблеме, незадовољство грађана ће расти, али ћемо на крају ипак доћи до поштених избора који ће донети промену власти мирним путем." – закључио је председник Заједно за Србију и копредседник Уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић.

0
0
0
s2smodern

Председник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић започео је данас кампању за бојкот избора разговором са грађанима Лознице и том приликом изјавио да Савез за Србију (СзС) није спреман на било какве преговоре са влашћу о изборима који би били одржани на пролеће 2020. године, јер је за такве преговоре касно.

 

"Поздрављам ангажовање Европског парламента и спремни смо да са представницима ЕУ разговарамо о ситуацији у Србији, као и о спровођењу захтева стручног тима протеста "Један од пет милиона" за успостављање услова за демократске изборе, који би се имплементирали минимум девет месеци пре одржавања поштених и фер избора.", рекао је Зеленовић.

 

"Данас са грађанима започињемо кампању бојкота током које су апсолутно искључени било какви преговори са актуелном влашћу која свесно гура земљу у све дубљу кризу.", наглашава Зеленовић.

 

"Режимска медијска подметења не могу спречити талас великог друштвеног покрета који ће чинити не само опозиционе странке, него и студенти, синдикати, струковна удружења и сви слободоумни грађани. Сви имамо исти циљ: да се заједно изборимо за пристојну земљу у којој ћемо власт сменити на поштеним изборима. А то нису лажни избори које режим најављује за пролеће 2020.године.", закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

 

Зеленовић ће током данашњег дана обилазити грађане Лознице и, у кампањи "од врата до врата", разговарати са њима о бојкоту предстојећих избора.

© 2013-2019 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |