Саопштења
Facebook
Twitter

Србији су потребни развојни планови

Идеја о стварању неке врсте коалиције, блока или фронта на политичким земљотресом девастираном левом делу наше политичке мапе, а који се десио по завршетку прошлих избора, није ничији лични хир или пука потреба да се опет учествује у политичком животу Србије, како неки то покушавају да представе. Та идеја је инспирисана чињеницом да сва истраживања јавног мњења  говоре о томе да око милион грађана Србије који су гласали за Европску перспективу данас не пропознају праву политичку понуду и сходно томе апстинира или бојкотује изборне процесе. 

Управо зато је формирана и странка Заједно за Србију која свој програм заснива на убрзавању примене европских вредности у Србији, развоју заснованом на запуштеним домаћим ресурсима, солидарности и суштинској реконфигурацији државног уређења и државног апарата који треба да буде мањи и ефикаснији, те да обезбеди учешће што већег броја грађана у доношењу одлука од јавног значаја на локалном нивоу. Са тим тезама смо већ излазили у јавност, то је суштински нова политика која подразумева да направимо план за сваку породицу и да у 2.5 милиона малих корака обезбедимо бољи живот за наше грађане. Тако ми у ЗЗС видимо политику данас, након што смо ушли у процес преговарања са Европском унијом. 

У таквим околностима ми смо апсолутно спремни и заинтересовани да са оним политичким странкама, удружењима грађана и појединцима који препознају ове вредности као решење за проблем српског друштва и грађана Србије  разговарамо и унапредимо ову политичку понуду. У том контексту смо и реаговали јуче, након што је у медијима изашла вест о креирању Демократског фронта. Оно што морамо да приметимо је да се већ првог дана након што је постало јасно да ће избора бити наставља стара пракса у оквиру које се спиновање, паушалне оцене и увреде користе са циљем дискредитације политичких противника и политичких организација, овај пут чак и пре него што су се неке декларисале или оформиле. Убеђени смо да је од суштинског значаја за даљи развој демократије, али и за излазак из економске кризе која нас изједа, неопходно да заборавимо те јалове политикантске приче и да у предизборној реторици  међусобне оптужбе уступе место конкретним развојним плановима који треба да реше пре свега економске проблеме наших грађана.

Београд, 29. јануар 2014. године

ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ

Почетна

Вести

О нама

Организација

Мултимедија

Контакт