Из градова и општина
Facebook
Twitter

Миодраг Ђидић: СНС није оправдала ни минимум поверења

Председник Градског одбора Заједно за Србију у Крушевцу и државни секретар у претходној Влади Миодраг Ђидић изјавио је на данашњој конференцији за новинаре да Српска напредна странка није оправдала ни минимум поверења, а да је још горе што „све ово не иде на добро“.

"Велики кредит који је Српска напредна странка добила од грађана на последњим изборима, односно велико поверење, није оправдала у претходне две и по године. Садашња локална власт Крушевца, чију окосницу чине напредњаци, је, заправо, имала највећи кредит од свих и то од деведесете године прошлог века. Опозиција им није сметала, од једног дела су имали и подршку за оно што су покушавали да ураде. Сада, после више од две године вршења власти, време је да се види и каже шта је урађено и како ће нам бити убудуће. Ја слободно могу да кажем да, упркос том великом кредиту и упркос великом очекивању народа, што се Крушевца тиче, СНС, као водећа странка коалиције на власти, није оправдала поверење грађана.  По нашој оцени, ни  минимум очекивања није испуњен. И, чини ми се, да ово не иде на добро  уколико се нешто у наредном периоду не промени." – нагласио је Ђидић.

Стање у области запошљавања  је катастрафално, инвестиција нема. Нема ни преиспитивања спорних, тзв. пљачкашких приватизација, на које су указивали напредњаци.

"Мени је жао што у Куршевцу у последње две године готово да и није било инвестиција. Било је шминкања града, што, наравно, не значи ништа. Једина инвестиција вредна пажње је реконструкција зграде Радничког универзитета, мада и то није до краја доведено, иако је уложено четрдесетак милиона динара. Ипак, то је занемарљиво ако се упореди са резултатима претходне власти, за чије време је инвестирано  између три и четири милијарде динара у време власти Демократске странке, ма колико они покушавали да прикажу претходну власт као лошу. Дакле, од инвестиција ништа, а о запошљавању не треба ни трошити речи, јер је на списку незапослених око 16.500 грађана, а очекује се још око 1.500 после резова у области привреде. Заправо, сада је више незапослених него 2012. године, а знатно мање запослених, на нивоу града Крушевца око 24.400, што је, опет, знатно мање него раније. А, сећате се приче да ће се десити инвцестиције и запошљавање чим они дођу на власт. На жалост, није се то десило. Зато немамо право да ћутимо. Криитковаћемо власт и истровремено указивати на решења. На власти је да ли ће наше предлоге прихватити. Сада, на пример, предлажемо да се настави откуп земљишта за формирање индустријске зоне, али се то не догађа иако смо ми то започели, купујући земљиште од „14.октобра“ поред тада изграђене зграде Царинске управе. А, када се ради о тзв. спорним приватицијама, морам да понављам, макар хиљаду пута, да нити ја, нити моја, тада, Демократска странка, немамо никакве везе са тим, толико нападаним приватизацијама. Они су хиљаду пута поновили лаж, оптужујући нас за незакониту продају, тако да смо сада принуђени да толико пута понављамо истину." – рекао је, поред осталог, Миодраг Ђидић.