0
0
0
s2smodern

Моментална смена свих чланова РЕМ-а је предуслов за наставак дијалога са представницима Европског парламента о изборним условима јер би то омогућило да се у најкраћем временском року промени медијска слика и отвори простор не само за опозицију, већ и за јавну дебату о свим друштвеним темама.

Европски парламентарци су прихватили промену формата разговора и они ће бити посредници у дијалогу власти и опозиције. Ми смо спремни да наставимо разговоре са европским прламентарцима јер верујемо да Европска унија има снагу и утицај да уразуми Вучића и да не жели да Србија остане црна тачка без минимума услова за нормалан политички живот.

Показали смо конструкиван приступ и спремност да разговарамо још на првој дебати на Факултету политичких наука, али је одавно јасно да такав и слични формати ничему не воде па ми у Вучићевим тирадама и фингираним разговорима нећемо учествовати. Вучићу ништа не верујемо и зато је  за било какав договор услов  посредовње Европске уније и њене гаранције да ће евентуални споразум бити и спроведен. 

 

ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ

Београд, 15. новембар 2019. године