Актуелно
0
0
0
s2smodern

Отворено писмо председника Заједно за Србију и градоначелника Шапца Небојше Зеленовића упућено градоначелнику Београда, Зорану Радојичићу:

*

Уважени градоначелниче Београда, господине Радојичићу,

 

Позивам Вас на телевизијски дуел на РТС-у да грађанима положимо рачуне, Ви за реконструкцију Трга републике, а ја за шабачки трг. Трг републике у Београду мањи је од шабачког, а плаћен је 25 пута више, невероватних 12 милиона евра, иако коначну цифру још увек кријете. Дужни сте да грађанима Србије објасните како је то могуће. Дугујемо обојица да јавности објаснимо како и зашто је реконструкција већег трга у Шапцу завршена за 75 дана, а реконструкција са додатном реконструкцијом Трга републике траје већ више од 400 дана. Ради се о трошењу јавног новца и истину не можете сакрити. Што више времена пролази, све сте сумњивији.

Пре месец дана од Вас сам, у складу за Законом о доступности информација од јавног значаја, тражио комплетну документацију везану за реконструкцију Трга републике. Прекршили сте закон и нисте ми је доставили, кријете је, и Ви вероватно знате зашто. Пре седам дана Поверенику за информације од јавног значаја поднео сам жалбу јер кршите закон и не достављате тражене информације иако Вам је то законска обавеза. Пре неколико дана од директора Радио телевизије Србије Драгана Бујошевића затражио сам да организује Ваш и мој ТВ дуел на јавном сервису, да све објаснимо грађанима. И Бујошевић ћути, а годинама је говорио да „није српски ћутати“. Немојте ни да помишљате, господине Радојичићу, да ће се временом све заборавити и да ћете ћутањем избећи обавезу да грађанима поднесете рачун. За државне функционере не важи пословица "Ћутање је злато", иако ваше коцке на Тргу републике коштају као да су од сувог злата.

Прекините ћутање, градоначелниче главног града: дужни сте да Београђанима и целој Србији објасните зашто Трг републике кошта 12 милиона евра и да им се свима извините што је престони град у потпуном колапсу више од годину дана. Можда Ви и нисте криви, можда Ви и немате никакве везе са Тргом републике, али онда морате да кажете ко има и ко је одговоран. Тако Вам закон налаже. Јавите Бујошевићу да сте спремни за ТВ дуел, скратите и њему муке. Добио је моје писмо и сада не зна шта да ради, не зна да ли сме да организује ТВ дуел, а могуће је да не зна ни кога треба да пита.

 

С поштовањем,                                 

Небојша Зеленовић

Градоначелник Шапца

председник Заједно за Србију

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |