0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић затражио је данас од министра просвете Шарчевића  да се извини деци и јавности и да поднесе неопозиву оставку јер је показао да је неспособан да организује  полагање мале матуре.

"Због будућности образовног система, ова афера не сме да се заташка и просто је невероватно да уместо да поднесе оставку Шарчевић даје интервјуе у којима оптужује децу  и опозицију за своје пропусте. Његова  изјава да има подршку Вучића и Брнабићеве говори да за власт није никакав проблем крађа тестова у штампарији коју је у  организацији Шарчевића обезбеђивала полиција. Последњи догађаји довели су под оправдану сумњу легалност комплетне мале матуре  јер је очигледно да  власт није у стању да је спроведе", наглашава Зеленовић.

"Ово је само врх леденог брега који показује размере суноврата нашег образовног система. Никога не изненађује крађа тестова за малу матуру кад имамо министре са плагираним докторатима и највише државне функционере са сумњивим дипломама још сумњивијих приватних факултета блиских властима, који свакодневно штанцују дипломе активистима владајyће странке да би се домогли високих функција и привилегија.“, истакао је Зеленовић.

"Образовање наше деце је последња линија одбране овог друштва и ако се одмах не стане на пут безакоњу у просвети, за десет година сви који вреде и нешто знају напустиће ову земљу и биће свеједно ко је власт а ко опозиција јер нећемо имати стручне и поштене људе који ће ову земљу извући из живог блата у које све дубље тонемо под овом влашћу.“, закључио је председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.