Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и копредседавајући уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић изјавио је у емисији Утисак недеље на телевизији Нова С да је седница о Косову један од покушаја да се угуше актуелни протести, који су, према његовом мишљењу, разлог због којег председник Србије не сме да распише изборе.

Зеленовић сматра да је парламент укинут и да је прави циљ сутрашње седнице о Косову да се опозиција врати у Скупштину, јер је бојкот проблем који треба објаснити грађанима и странцима.

"У парламенту нема дебате о најважнијим темама, зато га и бојкотујкемо", подсетио је Зеленовић.

Он је изразио бојазан да ће се управо због недостака дијалога проблеми прелилти на улицу и прерасти у грађанску непослушност.

Зеленовић је оценио и да је сутрашња седница један од покушаја да се угуше актуелни протести, који су, према његовом мишљењу, разлог због којег председник Србије не сме да распише изборе.

Социолог Јово Бакић оценио је да избори неће сменити актуелну власт јер, како наводи, "мафијашка власт никада не одлази добровољно".

Бакић је изнео став да у парламенту седе народни посланици "под знацима навода", они "који су уместо да буду у штали, дошли у Скупштину".

"Скупштина је ријалити програм, то није говор нормалног света", оценио је Бакић.

Према његовим речима, од тих и таквих посланика понекад је неко у стању да држи говор, али не и да разговара.

Бакић сматра и да ће сутрашња расправа у Скупштини Србије о Косову бити медијски балон, а циљ је, како наводи, "да се разговара о Косову, а не о њиховом мафијашком деловању".

"Не замлаћујте народ, него дајте да видимо колико сте пара украли", поручио је Бакић.

© 2013-2020 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |