Актуелно
0
0
0
s2smodern

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић каже да последњих неколико недеља полиција из Новог Сада саслушава чиновнике општине. Он наводи да имају доказе о притиску на органе и да су полицијски службеници, како тврди, рекли “само признајте, немојте да се плашите, ово је све политика”.

Зеленовић каже да је све кренуло од жалбе општина Шабац, Чајетина и Параћин, које су изложиле проблем репресије на локалном нивоу.

“Последњих недеља дошли су полицајци из Новог Сада који су рекли да ће да испитују неке случајеве и саслушавају чиновнике. Пре него што су они дошли, то је све било најављено на неким маргиналним порталима које контролише СНС, све пише ко ће доћи.. Ја сам спреман да пословање гарда укрстим са сваким. Споран је начин на који се испитују грађани, ово није редовно поступање, редовно би било да шабачка полиција испитује. Иза свега тога стоји једна организована акција промене власти у Шапцу, пошто СНС није успео да уради притиском на одборнике, онда идемо на криминализацију и хапшење”, каже Зеленовић.

Он сматра да ово није ништа ново, да се води, како каже, хајка на бивше градоначелнике и председнике општина, који се приводе, а против којих нема правоснажних пресуда.

“Државна ревизија је била у Шапцу годину дана, у извештају ревизора пише да не постоји штета по буџет, и то је мој задатак, иако је било неких пропуста у књиговодству. Председник суда у Шапцу је вршио притисак на судију да донесе против мене осуђујућу пресуду, она је донела ослобађајућу пресуду, онда се тај линч пренео на ту жену, то је класичан линч на правосуђе, она се жалила, реаговало је Друштво судија Србије”.

Градоначелник Шапца поручује да ће пред Саветом Европе у новембру говорити о начинима на којима се изборна воља грађана у локалним самоуправама мења, како у току изборног процеса, тако и након њега.

“Теме ће бити слободе које су драстично угрожене, слобода медија, све локалне медије је купио неки Радојица, говорићемо о злоупотреби институција. Сви у Шапцу знају за господина Маловића који издаје налоге новосадској полицији. Имамо доказе за притиске на органе, па полицијски службеници су рекли само признајте, немојте да се плашите, ово је све политика. Постоје озбиљне изјаве одборника, скупљамо изјаве свих одборника у Србији на које је вршен притисак”.

Према његовим речима, СНС на све начине покушава да “преотме” одборнике.

“Имамо пример нашег одборника из села Бела Река, на њега се вршио притисак, посетио га је Веселин Шљиванчанин заједно са председником општине Рума, да му кажу да промени веру за вечеру, замислите кад једном подофициру дође генерал, који је осуђен, да му каже да треба да промени страну и пређе у СНС. Јавност ће се изненадити кад буде видела колико је високих државних званичника укључено”, каже Зеленовић и додаје да је све теже бити опозициони градоначелник.

На питање шта се дешава са Душаном Петровићем који је део Савеза за Србију, али га нема у медијима, Зеленовић је рекао да је Петровић председник политичког савета странке и да је његов саветник.

“Тиме је странка СЗС послала поруку да је дошло време персоналних промена, да је време да се нови људи баве политком, ја с њим имам блиску сарадњу. Припремамо се полако за изборе, први изазов су избори у Лучанима. Да своје разлике превазиђемо и да нам интерес грађана буде приоритет, а у 30 тачака је све шта ми мислимо о друштву”.

Зеленовић је навео да је Жељко Веселиновић направио велику грешку тиме што је објавом на фејсбуку увредио премијерку Ану Брнабић.

“Морам да укажем и на лицемерје СНС, сећате се кад је Радета увредила твитом Мајке Сребренице, то тад није била тема, Мартиновић је рекао да има важнијих тема у друтву. Хоћу да кажем да је лоше то што се десило, ми имамо договор са синдикатом Слога, они треба да разреше ту ствар са Веселиновићем. До тога није требало да дође и трудићемо се да се то не дешава”, рекао је Небојша Зеленовић.

{youtube}Q1p01j9S0fw{/youtube}

Видео материјал: ТВ Н1 

© 2013-2019 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |