Актуелно

Неистинита изјава мандатара: 175 милиона € није доступно српским пољопривредницима

Странка Заједно за Србију саопштава да је Александар Вучић, на седници Народне скупштине Републике Србије, током расправе о предлогу нове Владе Републике Србије, изнео неистину да је Србија добила 175 милиона евра из IPARD програма, и за то је искључиви кривац Вучићев режим. Та средства јесу алоцирана, али српским пољопривредницима нису доступна за коришћење јер по оцени ЕУ администрација још увек није за њихово повлачење оспособила систем Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, најважније институције у поступку акредитације Србије за коришћење претприступних фондова ЕУ намењених пољопривреди и руралном развоју.

ЕУ је у три посете ревизора, које су спроведене 2009, 2010. и 2011. године, дала одличне оцене за Управу, која је тада била у Шапцу и управо је издвојила као институцију која најбрже испуњава потребне критеријуме. Да режим успостављен у августу 2012. године није некомпетентно поступао, данас би наши пољопровредници имали на располагању по 50 милиона евра годишње за инвестиције.

Данас је потпуно неизвесно када ће и да ли ће уопсте наши пољопривредници до овога новца моћи да дођу.

Почетна

Вести