Бошко Ристић
Бошко Ристић
Facebook
Twitter

Бошко Ристић

Контакт

Слика контакта

Потпредседник ЗЗС

Остале информације

Биографија:

Бошко Ристић је рођен 20. априла 1961. године у Нишу. По занимању је дипломирани правник.

Адвокатуром се бави од 1984. године. Обављао је функцију председника Адвокатске коморе Савезне Републике Југославије. Био је члан Демократске странке од 1990 године и њен високи функционер. Био је посланик у Народној скупштини Републике Србије у више мандата. Такође, био је члан Високог савета судства, Државног већа тужилаца, председник Одбора за правосуђе и управу и Административног одбора у Народној Скупштини републике Србије.

У досадашњем раду је био члан Уставне комисије за израду Уставне повеље Државне заједнице Србије и Црне Горе, члан Уставне комисије за израду Устава Србије, председник комисије за израду Пословника Народне скупштине. Иницирао је увођење бесплатне правне помоћи. Члан у групама пријатељства са Аустријом, Немачком и Француском. Служи се немачким језиком. Почетком 2013. године напушта Демократску странку и са још пет посланика оснива посланичку групу Заједно за Србију у Народној скупштини Републике Србије. Један је од оснивача и заменик председника странке Заједно за Србију.

На првој изборној Скупштини Заједно за Србију одржаној 15. марта 2015. године у Београду изабран је за потпредседника ЗЗС.

Почетна

Вести

О нама

Организација

Мултимедија

Контакт