Активности посланика
Facebook
Twitter

Излагање Благоја Брадића, 12. јун 2014.

Излагање Благоја Брадића у Народној скупштини Републике Србије, 12. јун 2014. године - Друго ванредно заседање, расправа о Закону о заштити потрошача - претрес у појединостима:

“О овом амандману је било приче и на Одбору. Инсистирао бих код народних посланика, јер сви ми када будемо изашли из ове сале ћемо бити потрошачи и бићемо они који ћемо користити бенефите овог закона и овај закон ће штитити нас, поред осталих грађана Србије, јер и ми смо потрошачи, да јасним прецизирањем и можда некада понављањем онога што је право потрошача, дамо и потенцирамо да желимо да заштитимо оне који су, а они су предмет овог закона, у подређеном положају у односу на оне који нуде услугу и који нуде производе.

Уједно бих замолио министра Љајића да подзаконским актом, после доношења овог закона, што мислим да ће цела Скупштина гласати за овај закон, инсистира на усаглашавању свих типских уговора јавних предузећа и установа које имају монополски карактер и које пружају услуге грађанима Србије, да се усагласе са овим законом у примереном времену које одлучи Министарство.

Мислим да је то врло битно, јер знам да закони не могу да важе ретроактивно, али Министарство може да захтева да у разумном року сви типски уговори, што је рак-рана потрошача грађана Србије буду прилагођени и уподобљени са овим законом, како бисмо убудуће избегли све несугласице и спорове које имају грађани Србије са монополистичким фирмама у нашој Републици. Хвала.”

Почетна

Вести

О нама

Организација

Мултимедија

Контакт